Barcelona assegura una reunió del BCE sense incidents als carrers

La reunió del Banc Central Europeu (BCE), que durarà fins avui 4 de maig, s’està celebrant baix estrictes mesures de seguretat per evitar que l’agenda dels participants es vegi alterada.

El passat 1 de Maig, la policia catalana va assajar l’obra que en els propers dies interpretarà als carrers de la capital. La visita del BCE ha convertit Barcelona en una ciutat presa per les forces de l’ordre públic. Un desplegament que no es veia a la Ciutat Comtal des dels Jocs Olímpics del 92. Més de 8.000 policies, entre Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Guàrdia Urbana. Una ciutat assetjada que és reflexa en un helicòpter en constant vol sobre la ciutat, vigilant.

 Així, la representació duta a terme davant la manifestació anticapitalista del Dia del Treballador va ser un avís. Ahir, primer dia de reunió del BCE, la ciutat respirava entre escorcolls policials en punts estratègics i un ferri control de fronteres. El dissabte, 28 d’abril, es va aplicar la ruptura del Tractat Schengen i des d’aleshores ja hi ha hagut 17 detinguts i 43 persones s’han quedat sense poder accedir a Catalunya.

Tot aquest dispositiu respon a un temor del conseller d’Interior català, Felip Puig, al fet que es repeteixin els incidents del passat 29M, dia de vaga general. Alguns asseguren que ha tingut el resultat esperat, dissuadir als antisistema de convocar mobilitzacions massives. No obstant això, els moviments socials de tota Catalunya estan responent de manera exemplar. Res de manifestacions, solament concentracions on informar sobre el paper i el poder del BCE en l’economia espanyola. Donar a conèixer el que ja es diu deudocracia. “Vam cedir sobirania en el 98 a nivell monetari i ja no podem controlar ni les polítiques fiscals”, va dir Inés Marco, de l’associació Auditoria Barcelona en una d’aquestes assemblees improvisades en un parc proper a Plaça Espanya.

Pots seguir llegint l’article en el link: http://www.fullquatre.com/index.php/afers/item/173-barcelona-reunio-bce

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s